sobota, 16 marca 2013

WIOSENNE KANAPKI z natką, masłem, czarnuszką i prażonymi pestkami



Nie jestem zwolenniczką pieczywa i uważam, że tzw. bardzo zdrowe pieczywo (czyli pełnoziarniste i na zakwasie) wcale nie jest takie zdrowe, jest bardzo ciężko strawne, wilgociotwórcze i zakwaszające. Kanapka to najstarszy fast-food na świecie! Ale ponieważ żyjemy w kraju kultu chleba i każdy z nas wyrósł w kulturze jedzenia pieczywa kilka razy dziennie, więc to jest moja propozycja, kiedy koniecznie zachce Wam się chlebka:)
Kilka uwag:
  • zawsze tostujcie pieczywo przed jedzeniem!!!
  • pieczywo trzeba długo i dokładnie przerzuć doprowadzając je do półpłynnej konsystencji w ustach.
  • nie jedzcie go na kolacje
  • najlepiej niech taka kanapka będzie dodatkiem do zupy
Świetnym dodatkiem są też kiełki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz