sobota, 16 marca 2013

KASZA JAGLANA Z PIECZARKAMI, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI

Ugotowanie kaszy jaglanej szczególnie na sypko zwykle na początku sprawia wiele trudności. Ale nie poddawajcie się, próbujcie albo przyjdźcie na moje warsztaty:)
Kaszę, żeby byla w miarę sypka (może bardziej: lekko sklejona z zachowaniem odrębnych nasionek) należy przed ugotowaniem uprażyć na sucho) potem wypłukać gorącą wodą i zalać też gorącą w proporcji 1:3. Gdy woda wsiąknie trzeba wyłączyć kaszę i nie mieszając odstawić aż wystygnie zupełnie. Dopiero wtedy można ją widelcem lekko poruszyć. i "rozkleić".

Na rozgrzaną patelnię wlej olej, wrzuć pokrojone pieczarki, trochę cebuli lub pora, chwilę smaż w niezbyt wysokiej temperaturze, dodaj pomidory suszone i szpinak, jeszcze kilka chwil mieszaj na patelni, dodaj sos sojowy Shoyu, wszystko wymieszaj i dodaj wcześniej ugotowaną kaszę jaglaną.
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz