poniedziałek, 15 października 2012

DUSZONA MARCHEWKA Z ROZMARYNEM


Składniki: (2 porcje)

3 marchewki pokrojone w cienkie plasterki
1 cebula
1 ząbek czosnku
mała gałązka świeżego rozmarynu
sól do smaku
pół płaskiej łyżeczki brązowego cukru
olej
szczypta kurkumy
pieprz do smaku

Rozgrzej garnek albo patelnię z przykryciem, wlej olej, wrzuć pokrojoną w plasterki cebulę, gdy będzie szklista dodaj pokrojony w plasterki czosnek oraz listki rozmarynu, następnie szczyptę kurkumy, wrzuć marchewkę i mieszając jeszcze chwilę smaż, dodaj brązowy cukier, pieprz, szczyptę soli, podlej ciepłą  wodą i zostaw pod przykryciem aż marchewka zmięknie. Przed podaniem posyp świeżą natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz