Składniki:
1 duża
cebula
2 ząbki
czosnku
1 żółta
papryka
1 czerwona papryka
2 marchewki
pomidory w
sosie własnym lub przecier
sól do smaku
szczypta
pieprzu
kilka listków świeżej bazylii
gałązka świeżego tymianku
lub ½ płaskiej łyżeczki ziół prowansalskich
olej
Do rozgrzanego garnka wlej olej, wrzuć pokrojoną w ósemki cebulę,
gdy będzie szklista
dodaj pokrojone w grubą kostkę (średnica od 2 cm)warzywa: cukinię, paprykę i pokrojone
w cienkie plasterki marchewki, dodaj pokrojony w plasterki czosnek, mieszaj
przez 2-3 min na dużym ogniu,
następnie dodaj zioła, pieprz, odrobinę soli i
trochę wody, następnie pomidory. Duś pod
przykryciem aż marchewka będzie miękka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz